Veelgestelde vragen over PUUR! Kluskisten - puurkluskist

Veelgestelde vragen

Als je zelf gaat klussen brengt dit altijd veel vragen met zich mee: welk materiaal heb ik nodig? Hoeveel heb ik er van nodig? Hoe breng ik het aan en in welke volgorde ga ik te werk? Allemaal vragen die in je hoofd af kunnen spelen, heel logisch. Daarom hebben wij al enkele veelgestelde vragen voor jou op een rijtje gezet. Hopelijk helpt dit jou al een stuk op weg. Heb jij toch nog een vraag die niet tussen de veelgestelde vragen staat? Neem dan met ons contact op via info@puurkluskist.nl. Met onze jarenlange ervaring kunnen wij veel van uw vragen beantwoorden.

Verzendbeleid

Wij doen ons best de bestelling binnen 5 werkdagen naar u te verzenden. Per product kan dit enigszins afwijken. Op de betreffende productpagina staat een indicatie van de levertijd per product. Mochten wij de daar genoemde levertijd niet halen, brengen wij u hiervan zo spoedig mogelijk van op de hoogte.

Badkamer gietvloer / Badkamer vlokkenvloer

Het verschil bij een coating en een gietvloer zit vooral in de laagdikte en het verbruik per vierkante meter. Een coating is over het algemeen dun, totaal maximaal 0,5 mm, een gietvloer daarentegen heeft een gemiddelde dikte van 2-4 mm. De diktes tussen 0,5 en 2 mm noemen we een gietcoating, dat zit er dus tussenin.

Het zijn beide producten op basis van hars, de hardheid en flexibiliteit is het grootste verschil. Polyurethaan is over het algemeen flexibeler, epoxy daarentegen is vooral erg hard. Het taai/flexibele karakter van een polyurethaan past meer bij particulier gebruik. Een epoxy gebruikt men meer in bijvoorbeeld de industrie.

Een polyurethaan is eigenlijk niet geschikt voor buiten toepassing, dit komt eigenlijk vooral door het eventuele vocht vanuit de ondergrond, dat gaat problemen geven. Een epoxy gietlaag met een dampopen karakter kan wel buiten worden toegepast, wel onder bepaalde voorwaarden en omstandigheden.

De ondergrond mag voor een gesloten afwerklaag (bijv een PU gietvloer) maximaal 2,5-3 % restvocht bevatten, ga hier secuur mee om anders ontstaan er blaasjes (osmose).

U mag de vloer 48 uur niet betreden na het aanbrengen van de laatste laag. De volledige chemische doorharding heeft 7 dagen nodig bij een temperatuur rond de 20 graden. Volledig mechanisch belasten en ook belasten met vloeistoffen is de eerste 7 dagen een risico.

Doordat een kunststofvloer (gietvloer of coating) een vrij dunne laagdikte heeft is het een perfecte combinatie met vloerverwarming en vloerkoeling. Het geeft uitstekend warmte door.

De Polyurethaan gietmassa die wij leveren is een niet vergelend product, dus zal niet verkleuren.

De vlokken voor een vlokkenvloer bestaan uit acryl, grote vellen acryl worden verkleind en gezeefd in bepaalde afmetingen.

4 dagen na het aanbrengen van de laatste laag mag men de badkamervloer gebruiken om te douchen en met water te belasten, echter moet men na het gebruik van de ruimte de vloer de eerste 7 dagen volledig droog maken.

Per product is de verwerkingstijd (ook wel ‘pot-life’ genoemd) verschillend, lees de verwerkingsvoorschriften van de producten goed door, daar staan de verwerkingstijden in.

Het meest gebruikt is een epoxy- of een polyesterplamuur. Verder kan men ook een sneldrogende reparatiemortel toepassen, maar daar moet wel weer wat meer tijd tussen zitten voordat men de volgende afwerklaag gaat aanbrengen.

Betonciré

De basis van betonciré is een ideale combi van cement en hars. Van oorsprong had het materiaal als basis leem en klei, vervolgens afgewerkt met een was (veelal bijenwas). Dit was erg bewerkelijk en vooral onderhoudsgevoelig. De uiteindelijke afwerking van de huidige betonciréproducten zijn sealers en lakken op basis van acryl en polyurethaan.
Een betonciré is handig in onderhoud, maar moet natuurlijk ook regelmatig verzorgd worden, hierbij moet u denken aan stofzuigen, dweilen. Voeg aan het dweilwater wekelijks een reiniger toe, verder is het goed om de vloer periodiek nog te voorzien van een vloerpolish als extra bescherming.
Betonciré zelf verkleurd niet, het zijn vaak de stoffen die in de bovenlaag van de vloer trekken die een verkleuring kunnen geven, bescherm uw vloer dus goed en gebruik het juiste proces om de vloer af te werken.

Doordat betonciré een vrij dunne laagdikte heeft is het een perfecte combinatie met vloerverwarming en vloerkoeling. Het geeft uitstekend warmte door.

Het betonciré van zichzelf scheurt niet, de onder liggende lagen bepalen of de bovenlaag goed blijft ja of nee. Zorg dus dat de basis goed is!

Garage coating / Balkon coating

Onze coating is weekmakerbestendig, dat betekent dat de weekmakers in de banden van fietsen en auto’s minimaal effect op de coating hebben en kunnen dus op onze vloeren staan. Doordat het niet bekend is welke weekmaker er precies in welke band zit, kan een weekmaker toch nog een klein effect op een coating hebben, bijvoorbeeld een verkleuring.
De vloercoating van ons is een epoxyvloercoating die onder invloed van UV licht zal verkleuren. De lichtere kleuren vooral.
Onze professionele vloercoating is goed bestand tegen de meeste chemicaliën zoals olie, koelvloeistof enzovoorts. Het is een epoxycoating die geschikt is voor industriële toepassingen.
Onze industriele vloercoating is op basis van een 2-componenten epoxy.
De PUUR! Kluskist vloercoating is waterdicht en toch damp-open. Dus vocht trekt niet in de vloer, waterdamp kan wel uit de ondergrond door de vloer. Een goede optie voor uw prachtige garage of balkon!
De ondergrond bepaald de kwaliteit van de uiteindelijke vloer. Een ruwe vloer geeft een ruw eindresultaat. Mogelijk is het nodig om de basisvloer eerst te egaliseren en vervolgens pas de vloercoating aan te brengen. Wanneer u daarover twijfelt kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen.

Traprenovatie

De trap wordt optimaal veilig doordat de traptreden volledig antislip zijn en is zeer onderhoudsvriendelijk. Bovendien is de transparante topcoating zeer kras- en slijtvast. Veel beter dan gepigmenteerde topcoatings.
Het is zeer goed haalbaar de traprenovatie in 1 dag uit te voeren. Tussen de arbeidsgangen door kan de trap ook gewoon belopen worden. De verschillende coatings hebben bij kamertemperatuur doorgaans ca. 1 uur droging nodig waarna deze belopen kunnen worden.
Er kan zonder hak- en breekwerk worden gewerkt. Voor het schuren van een (houten) trap is het wel aan te bevelen er één met (stof)afzuiging te gebruiken.
Dat is normaal gesproken 1-3 werkdagen.
Het is niet verplicht om stootborden mee te nemen in de renovatie. Bij een traprenovatie kan ook gekozen worden om alleen de treden te renoveren en de stootborden te schilderen. Dat kan met de meegeleverde verf. Er zitten wel genoeg vlokken in de kist om de stootborden hierin mee te nemen.
Liever zo min mogelijk. Belangrijkste aandachtspunt hierbij is dat het geheel nagenoeg vlak is voordat het vlokkensysteem wordt aangebracht.
X