
Veelgestelde vragen
Als je zelf gaat klussen brengt dit altijd veel vragen met zich mee: welk materiaal heb ik nodig? Hoeveel heb ik er van nodig? Hoe breng ik het aan en in welke volgorde ga ik te werk? Allemaal vragen die in je hoofd af kunnen spelen, heel logisch. Daarom hebben wij al enkele veelgestelde vragen voor jou op een rijtje gezet. Hopelijk helpt dit jou al een stuk op weg. Heb jij toch nog een vraag die niet tussen de veelgestelde vragen staat? Neem dan met ons contact op via info@puurkluskist.nl. Met onze jarenlange ervaring kunnen wij veel van uw vragen beantwoorden.
Verzendbeleid
Wij doen ons best de bestelling binnen 5 werkdagen naar u te verzenden. Per product kan dit enigszins afwijken. Op de betreffende productpagina staat een indicatie van de levertijd per product. Mochten wij de daar genoemde levertijd niet halen, brengen wij u hiervan zo spoedig mogelijk van op de hoogte.
Badkamer gietvloer / Badkamer vlokkenvloer
Het verschil bij een coating en een gietvloer zit vooral in de laagdikte en het verbruik per vierkante meter. Een coating is over het algemeen dun, totaal maximaal 0,5 mm, een gietvloer daarentegen heeft een gemiddelde dikte van 2-4 mm. De diktes tussen 0,5 en 2 mm noemen we een gietcoating, dat zit er dus tussenin.
Het zijn beide producten op basis van hars, de hardheid en flexibiliteit is het grootste verschil. Polyurethaan is over het algemeen flexibeler, epoxy daarentegen is vooral erg hard. Het taai/flexibele karakter van een polyurethaan past meer bij particulier gebruik. Een epoxy gebruikt men meer in bijvoorbeeld de industrie.
Een polyurethaan is eigenlijk niet geschikt voor buiten toepassing, dit komt eigenlijk vooral door het eventuele vocht vanuit de ondergrond, dat gaat problemen geven. Een epoxy gietlaag met een dampopen karakter kan wel buiten worden toegepast, wel onder bepaalde voorwaarden en omstandigheden.
De ondergrond mag voor een gesloten afwerklaag (bijv een PU gietvloer) maximaal 2,5-3 % restvocht bevatten, ga hier secuur mee om anders ontstaan er blaasjes (osmose).
U mag de vloer 48 uur niet betreden na het aanbrengen van de laatste laag. De volledige chemische doorharding heeft 7 dagen nodig bij een temperatuur rond de 20 graden. Volledig mechanisch belasten en ook belasten met vloeistoffen is de eerste 7 dagen een risico.
Doordat een kunststofvloer (gietvloer of coating) een vrij dunne laagdikte heeft is het een perfecte combinatie met vloerverwarming en vloerkoeling. Het geeft uitstekend warmte door.
De Polyurethaan gietmassa die wij leveren is een niet vergelend product, dus zal niet verkleuren.
4 dagen na het aanbrengen van de laatste laag mag men de badkamervloer gebruiken om te douchen en met water te belasten, echter moet men na het gebruik van de ruimte de vloer de eerste 7 dagen volledig droog maken.
Per product is de verwerkingstijd (ook wel ‘pot-life’ genoemd) verschillend, lees de verwerkingsvoorschriften van de producten goed door, daar staan de verwerkingstijden in.
Het meest gebruikt is een epoxy- of een polyesterplamuur. Verder kan men ook een sneldrogende reparatiemortel toepassen, maar daar moet wel weer wat meer tijd tussen zitten voordat men de volgende afwerklaag gaat aanbrengen.
Betonciré
Doordat betonciré een vrij dunne laagdikte heeft is het een perfecte combinatie met vloerverwarming en vloerkoeling. Het geeft uitstekend warmte door.
Het betonciré van zichzelf scheurt niet, de onder liggende lagen bepalen of de bovenlaag goed blijft ja of nee. Zorg dus dat de basis goed is!