Zelf een badkamer gietvloer aanbrengen met PUUR! Kluskist
Badkamer gietvloer

Zelf een badkamer gietvloer aanbrengen

Op social media is er een hoop wooninspiratie te vinden. Terwijl dit je op mooie ideeën kan brengen, maakt de verscheidenheid aan opties het vaak lastig om de juiste keuzes te maken. Vooral wanneer het om een vloer gaat wil je de juiste keuze maken, je moet er immers een aantal jaar mee vooruit.

Als jij op zoek bent geweest naar wooninspiratie, dan heb je zeker de gietvloer trend voorbij zien komen. Een gietvloer is een naadloze vloer die wordt aangebracht op een dragende ondervloer. De vloer heeft haar populariteit te danken aan de moderne uitstraling en het gebruiksgemak.

De voordelen van een gietvloer

Gietvloeren zijn erg trendy. Ze zijn niet meer weg te denken in woonmagazines en woonblogs. Dit heeft te maken met het stijlvolle karakter van de vloer. Gietvloeren zijn geschikt voor vrijwel alle ruimtes. Ze zijn neutraal en hebben vaak een betonlook. Hierdoor zijn ze met verschillende woonstijlen te combineren. Zo kun je onder andere kiezen voor klassiek, landelijk, industrieel en vintage. Ook past de vloer goed bij verschillende kleuren. 

Een van de voornaamste redenen om voor een gietvloer te kiezen is het onderhoud. Gietvloeren zijn naadloze vloeren waardoor het schoonmaken van de vloer zeer eenvoudig is. Terwijl stof zich zal verzamelen in tapijt en vuil zich zal ophopen in de voegen van tegels, kennen gietvloeren deze problemen niet. Stofzuigen en dweilen zal al voldoende zijn om de vloer schoon te krijgen. Gietvloeren zijn dus makkelijk te onderhouden en daarmee hygiënischer in vergelijking tot andere vloeren.

Daarnaast zijn gietvloeren vloeistofdicht. Dit maakt de vloer ideaal voor de badkamer. Door het naadloze karakter van de vloer kun je jouw badkamer een strakke uitstraling geven. Allerlei stijlvolle combinaties zijn mogelijk met deze vloer. 

Gietvloeren zijn ook goed te combineren met vloerverwarming. Voor de koude winterdagen hoef je niet bang te zijn. De gietvloer zorgt ervoor dat jouw voeten warm blijven. Jouw badkamer gietvloer is daarmee een comfortabele en aangename ervaring.

Het aanbrengen van de badkamer gietvloer

Een gietvloer bestaat uit meerdere lagen. Deze worden in tegenstelling tot andere vloeren niet gelegd, maar laag voor laag gegoten. Na iedere aangebrachte laag heeft de vloer een dag nodig om te drogen. 

Gietvloeren zijn slechts enkele millimeters dik. Dit in tegenstelling tot tegelvloeren en betonvloeren. Mocht je na een aantal jaar je vloer willen vernieuwen, dan kan de nieuwe vloerafwerking vaak bovenop de bestaande vloer gegoten worden. Een dunnere vloeropbouw zal vloerrenovatie eenvoudiger maken.

Nu zul je vast denken ‘’dat wil ik ook!’’. De vele voordelen van gietvloeren maken de vloer ideaal voor jouw badkamer. Het nadeel is dat het aanbrengen van een gietvloer op een klein oppervlak relatief duur is. Daar hebben wij een oplossing voor; een doe-het-zelf-pakket. Met het badkamer gietvloer pakket van PUUR! Kluskist breng je heel eenvoudig zelf een gietvloer aan op een oppervlakte tot 5 m2. Het pakket bestaat uit de benodigde materialen voor de vloer; primer, schrap laag, gietvloer en matte lak. Een gereedschapsbox en persoonlijke beschermingsmiddelen zijn ook inbegrepen. 

Zelf een gietvloer aanbrengen bespaart je een hoop geld. Het klusje kost je wel tijd, maar het is zeker niet moeilijk. Ons kant-en-klaar gietvloer pakket bevat een duidelijke handleiding zodat je achteraf niet voor verassingen komt te staan. Voor een scherpe prijs leg jij een mooie gietvloer aan in jouw badkamer, zonder eindeloze tripjes naar bouwwinkels. Met een klik op de knop heb jij jouw pakket in huis. Handig, toch?

Heb jij nog vragen? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag bij jouw doe-het-zelf klus.

X